Politisk ukorrekt fra en dikter :

Liberalismen er det verste av alt. Denne godfjottete toleransen som sier at alt skal tåles, alt skal behandles «objektivt».

(Hans Børli, 1918 – 1989, norsk skogsarbeider og dikter.)

Reklamer

2 kommentarer om “Politisk ukorrekt fra en dikter :

  1. Hm, man kan ikke redigere efter at man har postet: kan du vennligst legge til en genitiv-s på «individet» i denne setningen: «ivareta individet rett til»? (Og denne kommentaren kan godt slettes).

  2. Motstand mot liberalisme er ofte basert på det Arne Ness kalte skinnuenighet: uenighet basert på feilaktig forståelse av begreper eller standpunkter. Den klassiske liberalisme handler på ingen måte om å «godta alt», ei heller om kulturell relativisme eller dens ondsinnede fetter kulturell marxisme. Liberalisme handler om at statens rolle er å ivareta individet rett til liv, frihet og eiendom, og at staten ikke skal ha noen rolle med å påtvinge folk et bestemt religiøst livssyn. For å forsvare dette samfunnssynet må man faktisk av og til være meget bestemt og gjøre ting som kan virke lite intuitivt liberalt, så som å gjøre muslimske hodeplagg ulovlige. Dette fordi frihet må, paradoksalt nok, påtvinges og opprettholdes med en viss grad av makt, skal det frie samfunn fungere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s