Ros til tidsskriftet Prosa

Honnør til tidsskriftet Prosa

De som skal holde tilsyn med norsk språk leter ofte etter lyspunkter i flommen av trykte og digitale medier. Når et slikt dukker opp, er gleden desto større.

Det er neppe rimelig å stille samme krav til dagsaviser og fagtidsskrifter. Dertil er utgivelseshyppigheten, form og innhold for ulike. Denne gang skal vi spare dagspressen for kritikk og i stedet anbefale et tidsskrift.

Med et opplag på bare 6800 eksemplarer er tidsskriftet Prosa ikke en publikasjon for de helt store masser. Men det kan jo forandre seg. Undertittelen er ”Litterært tidsskrift for sakprosa”, men dette tidsskriftet er hverken nærsynt eller smalsporet.

Gjennom sin 17-årige historie har tidsskriftet hatt mange redaktører og av vekslende kvalitet. Per Olav Solberg tiltrådte som ny redaktør tidligere i år. Dette har vært en forandring til det bedre.

I siste nr. har det hopet seg opp en lang rekke med særdeles lesverdige tekster. Her finner vi bl.a. Jon Rognlien ( – om mangelfullt oversatte sakprosabøker), den utrettelige Egil Børre Johnsen ( – om Kunnskapsdepartementets Stortingsmelding nr. 22), Arne Krokan (- om den nye forfatterøkonomien) samt en rekke interessante bokanmeldelser. Format og layout er tiltalende.

Hvis det mot formodning skulle dukke opp plagsomme tilfeller av svada og politisk korrekte tekster i senere utgaver, skal vi se på saken.

Honnør til redaktør Solberg, spesielt for siste utgave.

Kilde: Prosa, nr. 4/11.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s