Politimester Gjengedals understatement. Uheldig bruk av uheldig.

Politiet må stanse bølgen av overfallsvoldtekter i Oslo

Bevisst bruk av underdrivelse kan være en ironisk uttrykksform eller også noe helt annet. Vi opplever noen ganger uttalelser fra byråkrater og politikere som ikke ønsker å kalle tingene ved sine rette navn, men velger fiffige og formildende uttrykk. Oftest skjer det når de skal bagatellisere skandaler de selv har ansvar for.

Dette opplevde vi sist da politimester Gjengedal uttalte seg i et avisintervju om den skremmende økningen av overfallsvoldtekter og annen grov kriminalitet i Oslo. Overskriften i intervjuet var dekkende for hans spake og ulne formuleringer. ”Vi har hatt en uheldig (sic!) utvikling som må stoppes. ”

Hvor mange overfallsvoldtekter må Oslo oppleve før han våger å bruke tydelige og dekkende uttrykk ? Ordet ’uheldig’ brukes normalt om bagatellmessig og trivielle forhold som ikke krever stor oppmerksomhet eller oppfølging. Det motsatte er tilfelle her.

Det virker som om politimesteren prøver å tale politisk korrekt. Noen i politiet burde lære Gjengedal betydningen av klartekst.

Kilde: Aftenposten, 26.10. 2011.10.31

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s