Notér forslag til et nytt moteord: Kjønnspoeng.

Konkurransen om å lansere nye og rare ord uten klart meningsinnhold går videre.  Nå er det Likestillings- og dikrimineringsombudet, Sunniva Ørstavik, som har meldt seg på med utkast til et nytt moteord. I et kort innlegg i Aftenposten har hun i en noe uklar argumentasjonsrekke brukt ordet ‘kjønnspoeng’ fire (4) ganger.

Ørstavik ser ut til å være opptatt av det hun kaller et ‘kjønnsdelt arbeidsmarked’. Kvinner som vil bli ingeniører, skal få kjønnspoeng. Men så skal menn også få kjønnspoeng, men på en litt annen måte, liksom.

Vi skjønner nå at dette landet er breddfullt av store og uløste problemer. Vi må alle være veldig glade for at noen står frem og kjemper for disse tingene. Og fremfor alt – vi bør være stolte av alle medarbeiderne i dette ombudet som virkelig står på.

Men temaet er ikke helt avsluttet med dette. I et poengtert leserinnlegg i Aftenposten arresterer Lars W. Gran statsråd Tora Aasland (Sosialistisk Venstreparti) for «graverende mangel på innsikt i statistikk.»  I den konkrete saken skriver han videre at » Utnevnelse til professor må følge kvalifikasjoner i faget. Hvilket kjønn man har i sakens anledning (sic) , er en ytterst sekundær egenskap.»

Etter dette kan det se ut om som om kjønnspoengforskriften ikke blir praktisert helt likt i de to organene. Har Ørstavik fått for mange kjønnspoeng og Aasland for få – eller er det omvendt ? Denne uvissheten må vi leve med.

Kilde: Aftenposten, 5.9.2011.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s