Fortsatt manglende korrektur i Aftenposten. Hvor er Hegge ?

Tar Aftenposten feedback fra leserne ?

I en meget redaksjonell artikkel (Medieblikk) skrev sjefredaktør Hilde Haugsgjerd den 24.9.2011 følgende:

”Leserne ønsker større åpenhet rundt redaksjonelle valg, større evne til å innrømme feil og større dristighet i å kritisere hverandre.” Jasså ? Er det virkelig slik at leserne ønsker å kritisere hverandre ?  Etter å ha lest hele hennes artikkel konstaterer vi at ’leserne’ er subjekt i første ledd og annet ledd i setningen, men ikke i tredje og siste ledd. Der skal vi av sammenhengen forstå at ’mediene’ plutselig har overtatt som subjekt.

Sjefredaktøren i landets største avis utmerker seg også på andre måter, faktisk i samme artikkel. Der skriver hun: ”Vi har brakt mange sterke øyenvitneskildringer ( … )”. Leserne har forlengst innsett at medier av typen Se og Hør, Verdens Gang o.l. ikke kjenner andre adjektiver enn sterkt når de skal karakterisere grusomheter og ugjerninger.  Nå har denne verbale armod også rammet sjefredaktøren. Kan Aftenposten heretter spare oss for flere ‘sterke’ karakteristikker ?

Det var en avholdt og landskjent artist, Lars Mjøen, som med en enkel parentes i sin mini-notis i samme avis og samme dag reddet uken for språkbevisste lesere. Han satte søkelyset på en gjengangerfeil blant mediefolk og talløse akademikere. Mjøen skrev bl.a.: ”Akademikere er som oftest opptatt av å gjøre det enkle vanskeligere (problematisering)”.

I andre tekster vil journalister og akademikere ofte vil pådytte oss sin oppfatning om at ’problematisering’  betyr problembeskrivelse. Men slik er det nok ikke. Å problematisere betyr å gjøre noe til et problem eller å vanskeliggjøre noe som egentlig er enkelt.

Ris til Haugsgjerd og ros til Mjøen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s