Misbruker NRK ord i politisk hensikt ?

NRK Dagsnytt omtalte den danske tegneren Kurt Westergaard som ”kontroversiell tegner”. Dette fikk en lytter til å reagere med en henvendelse til NRK. Da hun påklaget grov misbruk av et følelsesladet uttrykk, fikk hun vite at ”hun ikke trengte å bry seg”. Den arrogante tonen hun ble møtt med i NRK er etterhvert blitt et varemerke for statsetaten på Marienlyst.

Er det kontroversielt å være tegner, er det kontroversielt å bli truet på livet, er det kontroversielt å måtte avlyse deltagelse på en boklansering i Oslo, er det kontroversielt å måtte forlate landet etter råd fra politiet ?

Innsenderen nevner at Aftenposten skriver ”den truede danske karikaturtegneren” og roser avisen for det. En slik beskrivelse er dekkende for virkeligheten.

I tilfeller med tendensiøs misbruk av ord er det ikke nødvendig å være profesjonell semantiker; det holder med en alminnelig forståelse av at ord har mening og at ord kan misbrukes.

Når dette skjer av ren tankeløshet i NRK er det ille, er det av ond vilje er det verre.

Denne gangen utdeler vi ros til Aftenposten (og det er sjelden) og ris til NRK Dagsnytt (nokså spontant), men fremfor alt honnør til den årvåkne lytter Anne Berit Jensen, Langhus, som i et meget poengtert leserbrev til Aftenposten satte tingene på plass.

Kilde: Aftenposten, 18.9.2011.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s