Presset om 25 % nynorsk sprer seg til alle kanaler

Jo mindre oppslutning nynorsken oppnår i folket, jo hyppigere og bredere blir dens utbredelse i NRK og andre statsavhengige mediekanaler som TV2, TV Norge o.a.. Forstå det den som kan. Hva er forklaringen, hvordan er dette mulig ? Her er metoden som brukes: Statsorganene utøver språkmakt og språkpolitikk ved hjelp av konsesjonsvilkårene for radio og fjernsyn.

Språkbyråkratene har valgt å tolke Stortingets angivelige bestemmelse (se note i P.S.) om 25 % nynorsk i NRK også skal gjelde for andre radio- og TV kanaler. Det er altså ikke bare NRK som har fått dette pålegget. Språkbyråkratene har bak vår rygg innført en bestemmelse om at nynorskandelen også skal gjelde for andre selskaper som får konsesjon. Er dette en tilsnikelse for å favorisere nynorskgruppene ? Resultatet er ren tvangsforing med nynorsk i alle kanaler.

Er det en korrekt avgjørelse, formelt og moralsk ? Har statens organer hjemmel for å kreve noe slikt ? Burde saken innklages for en EU-domstol ?

P.S. Vi har nå fått opplysninger om hvordan det egentlig henger sammen med det omdiskuterte kravet om 25 % nynorsk i radio og fjernsyn. Dette kommer vi tilbake til i en senere artikkel.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s