Midtstuen – NRK driver hærverk mot stedsnavn

NRK bruker mikrofonen til å drive hærverk mot stedsnavn

Det måtte selvfølgelig være en NRK-medarbeider som skulle radbrekke et stednavn i Oslo. Ingerid Stenvold viste ingen respekt for det etablerte navnet Midstuen i sitt program. Hun forandret det til Midtstua og trodde vel hun hadde rett til å gjøre det. Noen i NRKs ledelse bør fortelle damen at man ikke kan forandre et stednavn etter eget forgodtbefinnende, selv ikke om man opptrer i en offentlig mediekanal.

Vi kjenner mentaliteten nå: Nynorskmafiaen fra Vestlandet skal på død og liv blande seg inn i skrivemåten av stedsnavn utenfor sitt eget område. De viser sin frekkhet ved å påstå at det er de og bare de som vet hva riktig norsk er. Derfor tiltar de seg rett til å forandre stedsnavn etter egen smak. Skal de også begynne å forandre personnavn de misliker ?

Vi har opplevd deres klåfingrede påfunn tidligere med navnet Majorstuen/Majorstua. Også her forsøker statsansatte nynorskforkjempere å forandre navnet til det de syns det bør være. Med hvilken rett gjør de det ? Gjør de det bare for å provosere ?

I et leserbrev til Aftenposten (på nynorsk, selvfølgelig) argumenterer en person for at Midtstuen skal hete Midtstua. Begrunnelsen ? Jo, han har funnet løsningen i et nynorsk (!) leksikon hvor det like påståelig er oppført Midtstua. Dermed skulle saken være avklart. Når to nynorskkilder sier det samme, da må det vel være riktig ?

Nynorskfolket bør svare på følgende spørsmål: Hvordan ville reaksjonen bli hvis tilhengere av riksmål/bokmål ga seg til å forandre innarbeidede stedsnavn på Vestlandet ?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s