Islamofobi – et misvisende ord

Ordet islamofobi er misvisende og malplasert

En våken avisleser i Trondheim, Ingrid Norum, har korrigert rektor Inge Eidsvågs forsøk på å belære oss hva islamofobi betyr. Han har tidligere ytret seg i Aftenposten om dette. Norums innlegg er så presist og velpoengtert at vi velger å gjengi hennes hovedpunkter her:

”En fobi er en irrasjonell frykt, en redsel hinsides fornuft. Men når folket frykter islam, så skyldes det den terror som er utvist av islam i de senere år. Det er ikke irrasjonelt å frykte terror. Begrepet islamofobi er totalt misvisende, et forsøk på å dekke over fakta og ta all fornuft fra dem som frykter denne religionen.

( …. ) Islam er ingen rase, det er en religion. Muslimer er heller ingen rase, de er tilhengere av en religion, som i likhet med andre religioner, meninger og tro får tåle kritikk. Når noen protesterer mot islamisering, har det ingenting med rasisme å gjøre. ”
( …. )

Noen burde oppfordre Eidsvåg til å lese det sitat av Aristoteles som tidligere er plassert på denne siden.  Litt semantisk edruelighet bør man vel kunne forvente av en rektor.

Kilde: Aftenposten, 6. 2. 2011.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s