Folkets mening eller politikernes mening ? Målloven må oppheves.

Et overveldende flertall ønsker at målloven skal fjernes

Målloven av 1980 skaper en sterk favorisering av nynorsk på bekostning av riksmål og bokmål. Den feil politikerne gjorde for en mannsalder siden, må nå rettes opp. De uheldige konsekvenser og urimeligheter som målloven skapte kan ikke fortsette lenger. I dag er det bare ca. 8 % som foretrekker nynorsk, når de får velge fritt. Derfor må den urettferdige målloven oppheves.

Det er nemlig ikke slik at det er folket som har plikt til å respektere Stortinget i språkspørsmål. Det er omvendt. Det er folkets språk og folkets soleklare rettigheter som skal respekteres. Politikerne på Stortinget skal kort og godt respektere det folk de er satt til å representere. Om det skulle gå så galt at dette skjer i strid med visse helligholdte politiske ideologier, får det bare våge seg.

Det er mer en påfallende at maktglade politikere aldri har våget å be om folkets mening i dette sentrale spørsmål. En riksdekkende folkeavstemming vil ganske sikkert ha feiet politikernes holdning av banen.

Den ensidige bevilgningen til en aggressiv minoritet som arbeider for et rent vestlandsmål og tilhørende neglisjering av majoritetens behov og interesser, gjør at vi mistror både språkpolitikerne og nynorskfolket.Tvangsforingen med nynorsk må stanses.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s