Tvangsforing med samisk. Tromsø skal nå hete Romsaa. Det sier Arbeiderpartiet.

Påny ser vi at Arbeiderpartiet vil la et lite mindretall diktere en dominerende majoritet i språkspørsmål. Denne gang skjer det i Tromsø, hvor partiet vil trumfe gjennom en ny offisiell skrivemåte av bynavnet. De hevder det nå skal hete Romsaa/Tromsø (!) Kravet er at det samiske navnet på Tromsø skal skrives først. Det norske skal stå bakerst.Tromsøværingene har nå reagert mot galskapen. Hverken tromsøværingene eller den samiske befolkning ønsker dette, heter det i en uttalelse fra en lokal Venstre-politiker.

Arbeiderpartiet i maktposisjon har tidligere trumfet gjennom endring av bynavn stikk i strid med lokalbefolkningens og innbyggernes ønske. Vi husker bruduljene og de politiske revestrekene som gjorde at departementet fikk truet gjennom en avstemming hvor partiet bestemte alternativene. Innbyggerne i det som da og lenge etter hette Trondhjem, fikk bare velge mellom Nidaros (!) og Trondheim. Dette var det motsatte av demokrati, det var rent diktatur. Men Arbeiderpartiets politikere ”sluttet rekkene” som det het og føyde seg etter partitoppenes vilje.

Arbeiderpartiets forakt for folkets mening har vært en rød tråd i dets språkpolitikk i de siste 80 år. Vi merker det daglig som tvangsforing med nynorsk i alle radio- og fjernsynskanaler. I alle offentlige publikasjoner trues nynorsk på oss mot vår vilje. Arbeiderpartiet hevder at vi ikke vet vårt eget beste. Ikke ? Nå skal vi også tvangsfores med samisk. Vi håper tromsøværingene vil gå mann av huse for å protestere mot denne galskapen.

Kilde: Aftenposten

Reklamer

En kommentar om “Tvangsforing med samisk. Tromsø skal nå hete Romsaa. Det sier Arbeiderpartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s