Språkrådet sprer ugress i bokmålets hage

«Når nynorsken ikke får tilslutning blant folk flest, skal vi iallfall ødelegge bokmålet ved hjelp av salamimetoden

Vi ser stadige utslag av den ustoppelige kampanjen med nynorsk-påvirkning mot bokmålet. Dermed får vi et bokmål som ikke utvikler seg på fritt grunnlag, men stadig saboteres av en tapende konkurrent. Vi konstaterer en klar tendens til målrettet påvirkning som består i at nynorsk-forkjemperne bevisst forsøker å smugle inn sine gloser i bokmålets ordforråd. Dette skjer ved hjelp av Språkrådet som veksler i rollene som aktør og heiagjeng.

De har god støtte fra utplasserte nynorskfolk som på uforklarlig vis fyller opp alle tenkelige språkkvoter i det offentlige og i mediene.

Noen benytter sin posisjon bevisst til å så nynorsk-ugress i bokmålets hage. De som strever med å holde hagen fri for utøy, skadeinsekter og ugress får et svare strev. Evnen til å skjelne ugress fra blomster er ikke like godt utviklet hos alle.

Tilhengere av den tidligere havarerte samnorsk-linjen dukker av og til opp under navnet Språklig samling. På behendig vis forsøker disse gruppene å forklare denne krampaktige innsmuglingen av nynorskord som ”naturlig språkutvikling”. Det er ganske freidig gjort.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s